Norberg

MP går med S om ny idrottshall

Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Norberg inleder ett formaliserat samarbete inför valet 2010. Men partierna samarbetar redan i flera heta frågor. Det är tack vare Miljöpartiet som Socialdemokraterna kommer att kunna driva igenom frågan om ny idrottshall i Norberg, en fråga som engagerar många Norbergsbor.

– Ja, få in bättre grejer, säger Moa Westling. 

Vad är det som inte är bra idag i Klackbergshallen? 

– Golvet är väl inte så bra, säger Moa Westling. 

– Det skulle vara bra. Man får inte plats så många att träna där. Det är ganska mögligt också, tror jag, säger en ung man som vill vara anonym. 

– Ja, det skulle behövas. Jag har jobbat på Klackbergsgården och den är väldigt dålig. Men sedan beror det ju på om kommunen har några pengar, säger Bengt-Olof Larsson. 

– Ja, det skulle vara jättetrevligt om det kom till. Jag tror att de flesta skulle behöva det, men mest tänker jag nog på ungdomarna, säger Agneta. 

– För ungdomens skull. Det är nedlagt allting. Det är snart bara pensionärer kvar här, säger Kent Lindberg. 

– Ungdomarna behöver väl sitt, säger Jorma Mäkelä. 

Kanske ni skulle må bra av en idrottshall ni också? 

– Ja den var bra. Jag skulle nog må gott av många idrottshallar i sådana fall, skrattar Kent Lindberg. 

På det politiska planet tycker den borgerliga alliansen och Vänsterpartiet att det är en i nuläget för dyr och riskabel satsning, som kan slå mot andra kommunala verksamheter. Det tyckte egentligen också Miljöpartiets Peter Lind, förut... 

– Från början var jag negativ. Det kändes som att det kostade pengar som vi egentligen inte hade. Men jag gick och grubblade litet grand och tänkte att det här är ett sätt att sätta Norberg på kartan med passivhus-tekniken, säger Miljöpartiets Peter Lind. 

Ett passivhus saknar i princip värmesystem utan värms upp genom kroppsvärme, elektriska apparater, belysning och sol. 

– Sedan argumentet att vi ska visa att vi vågar satsa på framtiden, det tycker jag är viktigt, säger Peter Lind, Miljöpartiet i Norberg. 

Monica Elfström
monica.elfstrom@sr.se