Köping

Köping sparar miljoner

I våras kom beskedet att Köpings kommun skulle gå 40 miljoner kronor back det här året, om inget gjordes. Så det blev upp till nämnderna att spara. Och nu, visar en delårsrapport att de 40 minus-miljonerna istället kan bli en miljon minus i kassan.

– En stor del av det här är höjningen av fjärrvärmetaxan, sen är det framförallt att vi gör nogranna prövningarn när tjänster blir lediga. Kanske inte alla tjänster tillsätts, förklarar kommunalrådet Elizabeth Salomonsson (S).

Görs inte de personernas jobb nu när de tjänsterna inte blir tillsatta igen?

– Det är en kombination. Vi måste se till att få ut så mycket som möjligt för våra skattepengar. Det förväntar sig våra skattebetalare, säger Elizabeth Salomonsson (S).

Är det möjligt att erbjuda samma service när man drar ner på personal i kommunen?

– Nej, kanske inte alltid. Det vore konstigt om vi kan spara massa miljoner utan att det märks. Så man måste vara medveten om att detta kan innebära försämringar, säger Elizabeth Salomonsson (S) och säger att det handlar om att man i kommunen har drabbats av minskade skatteintäkter.

Audrey Erath
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".