Golf

Sjöstrand kan säkra toursegern

Västeråsaren Anders Sjöstrand från Tortuna GK har i helgen chansen att vinna den svenska touren. Han leder totalt inför finaltävlingen på Kallfors golfklubb utanför Södertälje.

– Jag går för seger och det vore jäkligt skoj att vinna, säger han.

Inför den sista tävlingen på den svenska golftouren står det mellan Anders Sjöstrand och Joakim Rask om vem som ska ta hem segern.

Västeråsaren Sjöstrand leder inför avslutningen på Kallfors golfklubb men har inte lagt upp någon särskild taktik för att hålla den jagande Rask bakom sig.

– Nej, det har jag inte. Jag vet om att går jag ut och gör mitt bästa så kommer det räcka långt och sen vad de andra gör kan jag inte göra så mycket åt, säger Anders Sjöstrand.

Hans stora mål den här säsongen är att hamna bland de fem bästa på den nordiska touren vilket säkrar en plats på Challenge tour nästa säsong. Ett mål som är på väg att uppfyllas då han ligger tvåa med tre tävlingar kvar.

Men en seger på den svenska touren väger också tungt.

– Det bevisar att man varit den stabilaste spelaren över ett helt år plus att man får lite mer medial uppmärksamhet och kanske lättare att få ihop sponsorer inför kommande säsong.

Finaltävlingen startar under torsdagen och avslutas på lördag.

Johan Bengts
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".