Musikläraren Lars Jonsson (t.v.) gillar nya lokalerna som musikskolan flyttat in i. Kennet Lindquist intervjuar.
köping

Musikskola i ny kostym

Köpings musikskola har nu flyttat in i nya lokaler. Ombyggnaden i Folkets Park är klar. Slutnotan landar på cirka 30 miljoner kronor, inklusive inventarier.

Musikskolan i Köping har i dagarna öppnat, efter flera års planering och ombyggnad. Budgeten för ombyggnationen höll i stort sett, och nu återstår bara att få det sista på plats.

– Det var en riktig injektion. Man fick mycket energi av det. Mungiporna gick upp, säger Lars Jonsson, musiklärare i Köping.

Musikskolan har elever från sex års ålder upp till gymnasiet. I lokalerna kommer det också att rymmas andra föreningar, som Friskis och Svettis, dansföreningar och körer.

Diskussionerna om ny musikskola i Köping började på allvar för drygt två år sedan. Då tog fullmäktige beslutet att bygga om Folkets Park. Beslutet togs efter en debatt där oppositionen föreslog lokaler på annat håll.

Slutnotan för muskiskolan är inte helt klar än, men det blir på ungefär 30 miljoner kronor - och då är inventarierna medräknade. Fortfarande återstår en del finputsning och efterarbete.

– När det gäller brandsäkerheten har vi fått en liten påbackning, men det tar ett par dagar sen är det klart, säger Lars Jonssson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".