Fagersta

Frågan om träningsbassäng tas upp igen

Landstinget vill återigen diskutera möjligheten till en gemensam investering i en ny träningsbassäng i Fagerstahallen med kommunen. Den bassäng som i dag finns på Norrbygården kan i så fall läggas ner.

– Typiskt idiotiskt för både landsting och kommun. Här är lugnt och skönt. Ska vi vara där uppe bland skolungar när man har svårt att gå, säger Lasse, en av många patienter som får sin rehabträning i den nuvarande bassängen som ligger i källarvåningen på Norrbygården.

De patienter som P4 Västmanland träffar vid bassängen på Norrbygården kan inte tänka sig att träna i Fagerstahallen. Då blir man ju uttittad, säger de.

Frågan diskuterades redan för två år sedan, men då ansåg landstinget att det var för dyrt. I landstingets generalplan ingår en satsning på en större träningsbassäng i anslutning till Berglagssjukhuset, men planerna för den ligger långt fram i tiden. Den byggnad där den nuvarande bassängen ligger står i övrigt tom och är ute till försäljning. Därför vill landstinget återigen utreda möjligheten till en ny bassäng i Fagerstahallen för att också se om det ekonomiskt kan gynna både kommunen och landstinget.

Kommunen är beredd att diskutera saken, men vill inte stå för notan, säger kommunalrådet Stig Henriksson (V):

– Nej, utan om landstinget behöver en träningsbassäng så får de på ett eller annat sätt ta hela den kostnaden för den investeringen. Sedan om kommunen bygger och de betalar den över hyrestiden, det är mer en teknisk lösning, men vi har ju de bassänger som kommunen anser sig behöva.

Han fortsätter:

– Detta är ju helt och hållet en landstingsfråga, säger kommunalrådet Stig Henriksson (V).

Annika Nordin
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".