Här vill Anders Hvass att en park ska anläggas

Kolsva kan få park i centrum

Kolsva kan vara på väg att få en ny park i centrum. Kommunstyrelsens arbetsutskott har sagt ja till att fortsätta utreda möjligheterna att anlägga en park vid "Kullenområdet".

Och det är på tiden, menar socialdemokraten Anders Hvass.

- Det har egentligen inte skett några förändringar i centrum på de 37 åren som jag bott här. Däremot har man gjort väldigt många förändringar i Köpings tätort, och det är ju väldigt positivt tycker vi. Men nu tycker vi det är dags att vi gör någonting här i Kolsva också, säger han.

Tillsammans med partikollegan Tina Linder har socialdemokraten Anders Hvass lämnat in en motion där de föreslår att det så kallade "Kullenområdet" i Kolsva ska göras om till centrumpark. Att grönområdet mellan pulkabacken, konditoriet och gatuköket bland annat ska få planteringar, grusgångar och parkbänkar.

- Ett förslag till är att flytta hit bysten av Hjalmar Branting och så de två minnesstenarna som är utplacerade i byn och som knappast någon vet var de står. Dem skulle man kunna flytta hit och presentera dem med informationstavlor. Dessutom kan man ju ha en informationstavla om Kolsva förstås, säger Ander Hvass

Politikerna i Kommunstyrelsens arbetsutskott har redan sagt ja till förslaget att fortsätta utreda möjligheterna till att anlägga en ny park i Kolsva. Men än är inget klubbat och klart. Först måste också kommunstyrelsen och kommunfullmäktige säja ja till utredningen om parken.

- Vi tror att det skulle bli snyggt här i centrum om man utvecklade det här området lite grand, avslutar Anders Hvass, socialdemokrat i Kolsva.

Jenny Berggren
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".