Vården värderas

Vilken typ av vård ska landstinget i framtiden ägna sig åt, och andra sidan, vilken vård hör inte hemma under landstingets vårdkostym? Just nu pågår ett prioriteringsarbete inom landstinget där just olika delar av verksamheten ställs mot varandra

Per Weitz är överläkare och projektledare för detta arbete och han förklarar att prioteringsarbetet handlar om att rätta verksamheten efter den kostym landstinget har, vad gäller resurser, både pengamässigt och personalmässigt.

Prioriteringsarbetet sker i tre olika steg. Först ska de olika verksamheterna inom landstinget prioritera inom den egna verksamheten. Det här ska vi göra men inte det här.

I det andra steget ska alla verksamheter ställas mot varandra och man ska komma fram till en gemensam prioriterngslista, som sedan politikerna i ett tredje steg ska ta och besluta om.

I december ska landstingspolitikerna klubba igenom det tredje steget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".