Caroline Ek med mästarbältet runt midjan.
Kampsport

Caroline historisk världsmästare

Caroline Ek tävlandes för Västerås kampsportcenter blev igår historisk när hon blev Sveriges första professionella världsmästare i kickboxning. På en gala i Oslo besegrade hon Joana Rodrigues från Portugal.

– Det var helt otroligt, man svävade på moln, säger den nyblivna världsmästaren.

25-åriga Caroline Ek, ursprungligen från Karlskrona, bosatt i Eskilstuna men tävlandes för Västerås kampsportcenter, började med kickboxning när hon var 15 år.

Sedan dess har hon hunnit med att bli amatörvärldsmästare tre gånger, europamästare en gång och nu alltså Sveriges första proffsvärldsmästare.

– Min tanke var att gå ut ganska lugnt i de första ronderna och känna på henne. Jag kände att jag tog över mer och mer ju längre matchen gick och i fjärde ronden så bröts matchen och då var det klart vilket var underbart, säger hon.

På söndagen stod hon i ringen i Oslo med mästarbältet och redan dagen efter var hon tillbaka på jobbet som brandman i Eskilstuna.

– Lite sliten är jag så klart men det vägs upp av känslorna att ha vunnit.

Har du fått någon uppvakting av arbetskamraterna?

– Jag har fått en del dunkar i ryggen, men vi får väl se om det blir någon större uppvaktning sen kanske.

Johan Bengts
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".