Många förseningar för SJ

SJ har under julhelgen ställt in ett stort antal tåg till och från Västerås. Även idag på morgonen är tåg inställda och resernärer erbjuds istället att åka buss.
Anledningen är enligt SJ att de lok och vagnar som är inne för reparation inte blivit klara i tid. Detta i kombination med den stränga kylan på flera håll i landet har gjort att tågen fått ställas in. Stig Brahn på SJ:s pressjour säger att vagnarna är nya men att man förra året inte hann kontrollera ur de fungerade i kyla och det är det som man nu lär sig. SJ har inte heller beredskap för att kunna ersätta inställda tåg med andra tåg. Därför erbjuds resenärerna istället buss. Enligt Stig Brahn beror det här på att SJ inte längre har de ekonomiska förutsättningarna som tidigare och att man helt enkelt inte har råd att ha extra tåg stå och vänta. På SJ kommer man försöka kompensera de personer som drabbas av tågförseningar och inställda tåg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".