arboga

Förbättrad ekonomi för kommunen

Majoriteten i Arboga föreslår en reviderad budget med oförändrad kommunalskatt 2010 i stället för den tidigare beslutade skattehöjningen. Det framgår av ett gemensamt pressmeddelande från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Omsorgspartiet i Arboga.

Prognoserna för kommunens ekonomi för 2009 ser bättre ut än väntat. Det handlar om en förbättring med närmare 7 miljoner kronor jämfört med läget i juni, skriver de.

– Det här innebär att vi inte förbrukar lika mycket som tidigare prognoser pekat på, även om underskottet i år är betydande.

Inför 2011 är läget fortfarande oroande, skriver de. Skatteintäkterna förväntas vara fortsatt låga, statsbidragen sjunker med ca 12 miljoner kronor och kostnader för arbetslöshet och utförsäkring från andra trygghetssystem förväntas stiga och vara fortsatt höga.

– Mot bakgrund av det tvingas vi fortsätta med en kännbar stram ekonomisk politik och fortsatta besparingar under 2010 och de närmast följande åren, enligt majoritetspartierna i Arboga

Michael Gawell
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".