Sverige får försvara sitt guld.

Bandy-VM kommer att spelas 2010

Trots alla turer så kommer bandy-VM 2010 att bli av. I slutet av augusti togs beslutet att ställa in VM den här säsongen, men nu har det internationella bandyförbundet ändrat sig vilket överraskar VSK:s klubbchef Michael Campese.

– Det menar du, det var mer än vad jag visste, säger Michael Campese klubbchef i VSK Bandy när P4 Västmanland meddelar nyheten.

– Det känns inte bra tycker jag men tanke på att vi hade problem med spelprogrammet så visst känns det lite konstigt.

Efter att först Finland och sen även Sverige meddelat att man inte hade råd att arrangera VM så togs beslutet att ställa in VM 2010.

Men nu har det internationella bandyförbundet överraskande ändrat sig och bestämt att VM ska spelas i slutet av januari.

Turnerinegn kommer att påverka minst tre omgångar av elitserien, bland annat VSK:s matcher borta mot Haparanda och Broberg samt hemmamatchen mot Falu BS.

– Jag tycker att vi får beskedet för sent. Vi har redan, efter mycket om och men, satt våran nationella säsongsplanering. Det här blir svårt för oss att hantera. Vi kommer att ha ett möte under World Cup för att ta ställning till det här, säger Svenska Bandyförbundets ordförande Håkan Ramsin till svenskbandy.se.

VM spelas i Moskva mellan den 24-31 januari.

Johan Bengts
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".