Sven-Olof Pettersson i Kungs Barkarö
Kungs Barkarö

Boende vill inte ha mitträcke

Vägverkets planer på mitträcke på väg 250 möter motstånd. Boende längs vägen protesterar och menar bland annat att det blir sämre trafiksituation för bönderna i trakten. I Kungs Barkarö reagerar man på att mitträcket kommer att dela byn i två delar.

Planerna på mitträcke på vägen mellen Kungsör och Köping. Planer som boende i Kungs Barkarö reagerar starkt emot. Nyligen hölls ett möte med Vägverket där ett par hundra personer var med.

- Det blir stora ingrepp i naturen, i själva byn. I första hand är det mitträcket, tycker vi. Kanske ökar farten också, säger Sven-Olof Pettersson som bor ett par hundra meter från den olycksdrabbade vägen mellan Köping och Kungsör.

Vägverket har räknat ut att det är dubbelt så många som skadas i trafikolyckor på väg 250, jämfört med en genomsnittlig väg. Vägverkets syfte med att bygga mitträcke är förstås att minska olyckorna. Men så höll man ett möte nyligen, där ett par hundra personer var närvarande. Där framkom rejäl kritik mot planerna. Flera röster höjdes för andra åtgärder, till exempel vägkameror.

Kennet Lindquist
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".