Arboga

Slutet nära för Arboga folkets park

Stora ekonomiska prolem gör att Folkets park i Arboga kan komma att läggas ner.

Det är en nedstämd Elisabeth Carlsson, ordförande i Arboga folkets park, som träffade oss idag. Hon berättar att föreningen ganska nyligen har renoverat parken och bland annat målat om och satt upp nytt tyg för att få bättre akustik i lokalen. Renoveringar som idag känns ganska bortkastade både vad det gäller tid och pengar.

– Förra året fick vi ju ett förskott på investeringsbidraget, och det hoppas vi få också i år så att vi kan betala skulderna vi har nu. Får vi inte det får vi lägga ner helt och hållet, säger Elisabeth Carlsson.

På Arboga kommun har man inga direkt uppmuntrande besked att ge, även om kommunalrådet Olle Ytterberg beklagar händelseförloppet.

– Det är jättetråkigt att man har hamnat i den här situationen som äventyrar verksamheten så här. Jag hoppas verkligen inte att det är sista dansen i morgon, säger Olle Ytterberg till P4 Västmanland.

Varför hjälper inte kommunen till mer?

– Vi är faktiskt den som hjälper till, men det måste också finnas villkor där det bygger på att man har besökare som betalar entré. Sedan är ju detta det absolut sämsta tänkbara tillfället att be om ekonomiskt stöd av en kommun. Vi går redan på knäna under obligatoriska verksamheter. Den rådande konjunkturen gör att det är olyckligt, säger han.

Michael Gawell
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".