Skinnskatteberg

Ledsamt i Skinnskatteberg

I går kom beskedet att Bergslagens folkhögskola kan komma att lämna landstingets lokaler i Skinnskatteberg och istället etablera sig i Norberg.

– Det finns ingen grogrund för folkhögskolan att växa här i Skinnskatteberg, sa utbildningschefen Tomas Aronsson igår till P4 Västmanland.

Beskedet togs emot med besvikelse på Skinnskattebergs kommun.

Lars Andersson, socialdemokratiskt kommunalråd menar att han hela tiden har försökt hitta lösningar mellan skolan och landstinget. Men han har inte lyckats.

– Om det skulle gå att hitta en lösning här i Skinnskatteberg så är det en verksamhet som är viktig för trakten, säger Lars Andersson.

Planen för Bergslagens folkhögskola är nu att etablera sig i Norberg. Lars Andersson tycker att det är bra att skolan finns kvar i regionen.

– Men självklart är det en förlust för oss i Skinnskatteberg om man hittar en lösning med Norberg, säger Lars Andersson (S), kommunalråd i Skinnskatteberg.

Johanna Ravhed
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".