ISHOCKEY

Risk för hårda tag i kvällens match

I kväll är det hockey med derbykaraktär. Örebro tar emot VIK i hockeyallsvenskan. Senast lagen spelade i samma serie var säsongen 2003/2004 och möten mellan de två städernas lag har av tradition alltid varit heta.

Det finns en viss osäkerhet om kvällens hockeymatch mellan Örebro och Västerås ska betecknas som en högriskmatch eller ej.

Supporterpolis Bosse Österberg i Örebro säger att möten mellan Örebro och Västerås av tradition varit heta och av derbykaraktär, men eftersom lagen inte spelat i samma serie på länge så är det svårt att veta om matchen väcker känslor.

Runt om i Örebro sitter affischer och banderoller uppsatta om att komma till Vinterstadion i Örebro och se "gurkorna från Västerås krossas".

Enligt Bosse Österberg vid polisen kommer cirka 250 supportrar med buss från Västerås.

Det är vanlig helg och polisens resurser är ju som alltid förstärkta, säger Bosse Österberg.  Polisen får börja sitt helgarbete med att bevaka hockeymatchen i kväll.

Jens Tisbo
jens.tisbo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".