Tågstörningar i helgen

Ni som ska resa med tåg mellan Västerås och Stockholm i helgen kan räkna med en del förseningar. Det är Banverket som sedan i torsdags håller på med rälsarbeten på linjen mellan Bålsta och Stockholm.

Helgens arbete är en del i det som kallas Kraftsamling Stockholm Mälardalen, en satsning av SL, SJ och Banverket för att tågtrafiken ska flyta smidigare i framtiden.

Sedan i torsdags är det ersättningsbussar som gäller mellan Bålsta och Upplands Bro, där pendeltågen vänder fram till klockan fyra i eftermiddag. Då börjar tågen vända redan i Kungsängen och från klockan tio ikväll och fram till måndag morgon kommer all SL-tåg på sträckan ersättas med buss. Rälsarbetena påverkar också de Sj:s tåg som går förbi Enköping mot Stockholm och Västerås. Att det blir en så stor avstängning handlar om att det är mycket som Banverket ska hinna göra.

– Just i helgen så utför vi arbeten vid Sundbyberg station. Och där gör vi en så kallad signalförtätning. Och det innebär att tågen kommer att kunna köra tätare varandra och på så vis komma fram till plattformen lite snabbare. Och dessutom så har vi också då arbeten med spår och växlar vid Bålsta station för att förbättra punktligheten till och från stationen, säger Anna Hansson på Banverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".