BASKET

Skräll av Hallsta Basket

I den fjärde omgången i norra basketettan tog Hallsta Basket säsongens första seger då det mycket överraskande blev vinst med 75-60 mot obesegrade KFUM Blackeberg, tippat topplag i serien.

-Vi var det bättre laget och kontrollerade matchen från början till slut. Jag tycker att vi spelade en jättebra lagbasket, säger Hallsta Baskets coach Martin Hjelm som var mycket nöjd efter "skrällsegern".

-I år har vi ett ungt lag och många nya spelare. Det har varit lite upp och ner, men i dag gjorde vi en hel bra match. Då kan vi slå vilket lag som helst i den här serien, säger Robert Norström som blev poängbäst i Hallsta Basket.

-Om vi spelar så här bra och har marginalerna med oss så kan det bli en mycket rolig säsong, säger nya guarden Jimmy Widell som tidigare spelat i högsta serien, Basketligan,  med Jämtland Basket.

***

Hallsta Basket-KFUM Blackeberg 75-60 (39-29)

Poänggörare i Hallsta: Robert Norström 22, Mike Arén 20, Jimmy Widell 14, Dino Bajrektarevic 9, Oscar Uusitalo 5, Christoffer Schatzl 3, Gustav Wikström 2

Flest poäng i Blackeberg: Mikael Hermansson 14, Nicklas Bergström 12

Publik: 108 i Hallstahammars Sporthall

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".