västerås

Hovleverantör tror på framtiden

Reglerna för kungliga hovleverantörer kan komma att ändras och stramas åt. Det finns idag cirka 130 hovleverantörer i Sverige, en av dem är Skultuna Messingsbruk utanför Västerås, och där tror man på en fortsättning som hovleverantör.

Hovet vill förhindra att utländska företag blir hovleverantörer och en önskan är också att framför allt mindre företag ska få utnämningen.

Viktor Blomqvist som är vd på Skultuna Messingsbruk tycker att det är bra att reglerna för vem som ska få vara hovleverantör ses över.

– Jag tycker att det är en exklusiv skara som ska vara hovleverantörer. Vi är väldigt stolta över vårt hovleverantörskap och jag ser gärna att man tittar över så att man bara behåller de företag som förtjänar sin plats, säger han.

Vad betyder det för er på Messingsbruket att vara hovleverantör?

– För oss är det en stor ära och vi använder det väldigt mycket i marknadsföringen. Alla våra trycksaker kan man säga har hovleverantörsvapnet på sig, säger Viktor Blomqvist.

Det är framför allt olika representationsgåvor som Skultuna Messingsbruk levererar till hovet.

Nu när reglerna ses över, tror du att det är någon risk att ni inte får fortsätta att vara hovleverantör?

– Det tror jag absolut inte. Jag tror att vi sitter säkert i hovleverantörsbåten, säger Viktor Blomqvist.

Förutom Skultuna Messingsbruk är också Hästens sängar i Köping Kunglig Hovleverantör här i Västmanland.

Eva Kleppe
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".