Kulturcentret invigs
Köping

Invigning av musik- och kulturcentrum

Det nya musik och kulturcentret i Köping Folkets park rymmer bland annat nya och anpassade lokaler för den kommunala musikskolan. Och igår eftermiddag invigdes det nya musik- och kulturcentret.

Johanna Ryberg och Märta Lindquist är elever på musikskolan, och de verkar gilla sina nya utrymmen.

– Det är så stort och häftigt med de nya lokalerna. Akustiken är så himla häftig och konsertrummet tycker jag är jättecoolt. Förut fick vi åka omkring överallt för att ha konserter men nu kan vi vara här, säger Johanna

– Jag tycker det låter bra, och det är stort och bra. Vi har fått egna rum att öva i. Förut hade vi jättemånga olika instrument i varje rum och det var så litet, säger Märta

Drygt ett år har det tagit att få klart det nya musik- och kulturcentret i Köpings Folkets Park, och nästan 30 miljoner kronor har det kostat.

Nu är det meningen att verksamheterna som ska hålla till i det nya centret ska kunna flytta in, en efter en. Den kommunala musikskolan, kulturföreningar, orkestrar, körer och dansgrupper ska alla samsas under centrets tak.

Elisabeth Salomonsson, kommunstyrelsens ordförande i Köping, sa under invigningen igår att hon ser det nya musik och kulturcentret som en viktig framtidsinvestering och att hon hoppas att man nu ska kunna fortsätta göra satsningar i folkets park.

– Jag tycker absolut att vi i första hand måste fortsätta med utemiljön för att få till en fin lekplats och att utnyttja de grönområden som finns i parkområdet, säger kommunstyrelsens ordförande Elizabeth Salomosson.

– Min förhoppning är att vi också så småningom ska kunna hitta något sätt att rusta upp "sexkanten" och utescenen.

Jenny Berggren
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".