Nytt lågprisvaruhus i Fagersta

Nu är det klart med nyetableringen av ännu ett lågprisvaruhus i Fagersta. Sedan tidigare finns Ullaredskompaniet i den före detta folkparken och nu är också kontraktet påskrivet för en ny livsmedelshall på busstationstomten.
Efter en årslång kamp har Fagersta kommun lyckats skriva ett avtal med en livsmedelskedja som vill etablera sig i Fagersta. Anläggningen kommer att ligga på samma ställe som busstationen nu ligger. Den kommer att rivas, trots protester från länsmuseehåll. Samtidigt öppnas återigen den gamla infarten till centrum från riksvägen och en rondell byggs i korsningen. Den nya butiken blir stor, men kommer ändå inte upp i samma yta som Konsum Extra och Ica Centrum. Men köpmännen i centrum tror ändå att den nya anläggningen kommer att locka så pass många nya besökare till centrum att det blir problem med parkeringsplatser. Avtalet om den nya etableringen skall behandlas i kommunstyrelsen direkt efter trettonhelgen, för att kommunfullmäktige skall kunna fatta det avgörande beslutet i slutet av januari. Detta innebär att Fagersta får sitt andra lågprisvaruhus. Sedan något år finns Ullaredskompaniet som har ett blandat utbud med kläder, maskiner, leksaker och godis medan centrumvaruhuset har inriktning mot livsmedel. Vilken kedja den nya lågprisbutiken tillhör avslöjas i samband med att kommunstyrelsen behandlar etableringen, men den tyska kedjan Lidl har nämts tidigare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista