Innebandy

Sanna räddade poäng för Rönnby

Rönnby spelade 3-3 hemma mot Falun i toppmötet i elitserien. Med dryga minuten kvar att spela så kvitterade Susanna Touminen för Rönnby och såg till så att Västeråslaget fick med sig en poäng.

Rönnby satte högsta fart i inledningen av matchen men lyckades inte utnyttja övertaget under de första tio minuterna. Istället var det gästerna som tog ledningen med 1-1 efter att Rönnby inte lyckats få bort bollen framför eget mål.

Den andra perioden var matchens sämsta och bjöd på tillknäppt spel med få målchanser. Men Rönnby kvitterade efter en vackert anfall som avslutades av Karolina Widar.

De avslutande 20 minuterna blev underhållande för publiken i Kristiansborg. Falun återtog ledningen direkt i det första bytet av den tredje perioden. Men Rönnby kom tillbaka och kvitterade igen då unga backen Alexandra Högberg från distans sköt in 2-2.

Efter det stod matchen och vägde och med mindre än fem minuter kvar av slutperioden tog Falun ledningen för tredje gången genom en snabb omställning då en av matchens bästa spelare, Sara Kristoffersson satte 3-2.

Rönnby fick chansen att komma ikapp i numerärt överläge, men det var fyra sekunder efter att Falun blivit fulltaliga som Susanna Touminen skickade in kvitteringen då klockan stod på 18.54.

Rönnby ligger fyra i elitserien på 14 poäng, nästa match på söndag hemma mot KAIS Mora men matchen spelas i Fagersta.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

***

Rönnby-Falun 3-3 (0-1, 1-0, 2-2)
Rönnby: Karolina Widar, Alexandra Högberg, Susanna Touminen. Falun: Erika Andersson, Hannele Jansson, Sara Kristoffersson.
Publik: 267 i Kristiansborgshallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".