ishockey

VIK sparkar tränaren

VIK Hockey vill inte ha Lars Ivarsson som tränare längre och i dag får han sluta. Det kom klubben fram till efter den dåliga inledningen av säsongen. Tills man har hittat en ny tränare tar Fredrik Nilsson över.

- Vi bestämde det på ett hett styrelsemöte i går. Vi tror att det enda sättet att få till en förändring är att plocka bort Lars från sin tränarroll. Det säger Thomas Cajander, ordförande i VIK Hockey.

VIK Hockey ligger just nu på 11:e plats i allsvenskan efter 7 förluster på 12 matcher. Bland annat förlorade man senaste matchen mot Bofors. Men även om styrelsen har kommit fram till att det är ett nödvändigt beslut med en ny tränare så är det tråkigt, säger ordföranden.

- Det är jättetråkigt. Lasse är en kanonkille som vi har jobbat ihop med i flera år, så det känns tråkigt att behöva ta det här beslutet, säger Thomas Cajander.

Arbetet med att hitta en ny huvudtränare är i full gång. Fredrik Nilsson leder laget tills att tränarfrågan är löst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".