köping

Borrning efter bensin allt vanligare

Genom att borra ett hål i tanken har tjuvar nu hittat ett nytt sätt att tömma din bil på bensin. Köpings närpolisområde har den senaste tiden konstaterat en kraftig ökning.

– Det har helt enkelt blivit svårare att slanga bensin nu. Det är enklare att lägga sig under en bil och borra ett hål i bensintanken och lägga en dunk under och på det sättet få ut bensinen, säger Roger Gustafsson som är polisinspektör på köpingspolisen.

I Köpings närpolisområde har man från den 1 oktober till den 20 oktober i år fått in 11 anmälningar om slangning och 13 anmälningar om borrning.

Jämför man det med samma tidsperiod förra året så hade man då fått in 1 anmälning om slangning och ingen anmälning om borrning.

– Det är svårt att skydda sin bil, men det finns en del saker du bör tänka på, till exempel att parkera bilen där det finns belysning och att om man ser något misstänksamt hör av sig till polisen, säger Roger Gustafsson.

Sebastian Widman
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".