Våldtäkt på Tillbergaanstalten

En 19-årig kvinna har polisanmält att hon blev våldtagen av en fånge när hon besökte sin pappa på Tillbergaanstalten i lördags.

Kriminalvårdchefen på anstalten Christer Fränneby berättar att kvinnan hörde av sig till anstalten dagen efter och berättade vad som hänt vid besöket. Fången, en 23-årig man, anhölls av åklagare, misstänkt för våldtäkt och fördes till häktet i Västerås.

I dag på förmiddagen hävde åklagaren anhållningsbeslutet. Vi har inte lyckats nå åklagaren för en kommentar, men enligt polisen har misstankarna blivit svagare:

– Misstankarna mot den här misstänkte personen har försvagats under utredningens gång, säger Jouni Mäkinen vid polisens krimjour i Västerås. Han säger också att 23-åringen berättat att han haft samlag med kvinnan men att han förnekar våldtäkt.

Även om anhållningsbeslutet har hävts så innebär det ändå att misstankarna mot 23-åringen kvarstår och utredningen kring händelsen på Tillbergaantalten fortsätter, enligt polisen.

Annika Nordin
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".