Ivarsson: "Jag förstår klubben"

Igår fick Lars Ivarsson sparken som tränare för VIK Hockey. Dagen efter det tunga beskedet så säger han till P4 Västmanland att han förstår klubbens beslut och inte känner någon bitterhet.

– Jag mår ganska bra måste jag säga. Vi lever i en sån värld i tränaryrket att med den här starten vi har haft så föstår jag föreningen på sitt sätt och kan jag påverka med att kliva av och att det går bättre för laget så är det bra, säger Lars Ivarsson.

En elfteplats i Hockeyallsvenskan efter tolv omgångar var inte godkänt tyckte VIK:s styrelse som gav Lars Ivarsson beskedet att han inte får träna laget längre.

Under måndagsmorgonen när han som vanligt var på jobbet så fick han reda på att han inte längre var tränare för VIK Hockey.

– Det är väl aldrig kul att behöva kliva av sitt jobb. Det är ett nederlag för en själv, men jag tror att det är viktigt att landa rätt och komma tillbaka på spåret. Det finns värre saker än det här.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".