skinnskatteberg

Nytt ämne på schemat på Centralskolan

Arbetet med att förändra attityder och skapa arbetsro på Centralskolan i Skinnskatteberg, är inne på sin tredje månad. Efter flera år med oro i klassrummen och dåliga studieresultat har bland andra superlärarna från TV-serien "Klass 9a" engagerats och eleverna har fått ett helt nytt ämne på schemat.

– Det är väl livskunskaper, men det är inget slutbetyg eller så utan mest för att lära sig att respektera andra, säger Pontus Mellgren i Centralskolan klass 9b.

Har det varit dåligt med det?

Jo, i vissa fall har det varit lite respektlöst. Vi har ju regler, men det är ingen som lyder så det har ingen effekt, säger han.

Jan-Ole Björkbacka, lärare på Centralskolan i Skinnskatteberg, tror att man kan lära sig mycket av superlärarna.

– Jag tror att de har mycket att komma med när det gäller uppslag om hur man gör i klassrumssituationer, och om man bara är öppen och tar emot så kan man lära sig mycket av dem, så vi har mycket att bita i, säger Jan-Ole Björkbacka till P4 Västmanland.

Michael Gawell
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".