västerås

Granath ny tränare i VSK Fotboll

34-årige Kalle Granath som den här säsongen var assisterande tränare till Jörgen Zetterström tar nu över ansvaret och till sin hjälp får han Stefan Bärlin.

– Det känns som en fantastisk utmaning och vi har mycket potential att jobba med och får vi ut den så tror jag vi har mycket att utveckla, säger VSK:s nye huvudtränare.

Att Kalle Granath får jobbet som tränare är dock inte helt okontroversiellt. I ett officiellt brev som kom i dagarna som är undertecknat VSK:s spelartrupp så står det att de inte anser Kalle Granath vara redo att axla en roll som huvudtränare. Men det är inget som den nye tränaren störs av.

– Det går inte och fokusera på de saker som jag inte kan påverka. Brevet är ju skrivet och jag har inga mer funderingar på det. Om man hela tiden lyssnar på folk som tycker att det ska dåligt för en så kan man nog stå där rättså snart med nåt dåligt.

Men känner du förtroende från spelartruppen trots det här brevet?

– Jag känner ett förtroende från VSK som organisation och där ingår både spelare, ledare och styrelse, säger Kalle Granath.

Den tidigare tränaren Jörgen Zetterström fortsätter i klubben som akademichef och ansvarig för utbildning av klubbens talanger.

Johan Bengts
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".