sala

Kommunalråd försvarar städavtal

Kommunalrådet i Sala, Carola Gunnarsson (C), tycker inte att pris satts före kvalitet vid upphandlingen av städningen i Sala. Kritik har kommit från Kommunal att städarnas arbetsmiljö är oacceptabel.

Lokalvårdarna som städer Sala kommuns lokaler hinner inte med sina arbetsuppgifter. Arbetsmiljön är för stressig och det är för mycket som ska göras på för kort tid. Den kritiken kommer nu från fackförbundet Kommunal.

Men Carola Gunnarsson, kommunstyrelsens ordförande i Sala, tycker inte att priset satts före kvalitet vid upphandlingen.

- Jag menar att det inte är en korrekt beskrivning... inte minst har vi ett väldigt rigoröst system att följa upp den kvalite som man också svarar mot från lokalvården och bolagens sida, säger hon.

För sex år sedan lade Sala kommun ut städningen på entreprenad och i dag har fem städbolag kontrakt med kommunen. Kommunens kostnad för lokalvård halverades därmed.

- Generellt är det inte klagomål på städningen... det finns några platser där vi har klagomål och där vi har kritik och det håller vi på och hanterar just nu, säger Carola Gunnarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista