Minus i kassan trots utsålda hus

Det fortsätter att gå tungt ekonomiskt för Teater Västmanland. Det var tänkt att föreställningen "Mig äger ingen" som går för fulla hus skulle dra in viktiga pengar, men så har det inte blivit, utan teatern går med minus.

– Det var så att Teater Västmanland gick in i det här budgetåret med ett underskott. Vi har då haft att hämta hem det, men det har vi inte kunnat göra, utan produktionskostnaderna för året har blivit lite för höga och nu har vi då en plan att hämta hem det här under de två kommande åren, säger Ulrika Hultgren, tillförordnad vd för Teater Västmanland.

Det var ju tänkt att Mig äger ingen skulle dra in pengar men det har inte blivit så utan kostnaden blir istället en halv miljon kronor. Hur kommer det sig?

– Det är ju så att teatern gör planer för våra budgetar och för de produktioner vi gör och vi håller nu på och tittar på det här internt i styrelsen och i ledningsgruppen hur den här fördyringen kunde ske. Efter styrelsemötet den 11 november kan vi ha mer uppgifter kring det, säger Ulrika Hultgren.

Marcus Carlsson
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista