Intresserade mötesdeltagare i Norberg på tisdagskvällen.
norberg

Idrottshallen i Norberg dröjer

Norbergsborna är positiva till en ny idrottshall, i alla fall att döma av gårdagens möte dit ett 30-tal Norbergsbor kom för att tycka till om planerna. Men en eventuell hall hinner inte bli klar under 2010.

– Man tänker ju på ungdomen. Det får inte bli som i djungelboken och korparna som säger "Hitt på nåt". Det säger Frank Lindström, en av norbergsborna som mötte upp i går kväll.

På mötet fördes fram många synpunkter på var en hall kan ligga, hur den kan se ut och vad som ska finnas i den.

Det här mötet i går var en del i beslutsprocessen som inte är klar ännu. Någon gång under våren kommer fullmäktige att ta beslut om man ska bygga en idrottshall i Norberg eller inte.

Det var i alla fall ingen av de ca 30 närvarande på mötet som tyckte att man INTE skulle bygga en idrottshall - vilket just nu är knäckfrågan. Politikerna har ännu inte bestämt sig. För visst kommer det att kosta ett antal miljoner - ansvariga i Norbergs kommun vill dock inte nämna någon prislapp. Och om man bygger en hall får man mindre pengar kvar till annat som behövs, så enkelt är det.

Kommunalrådet Kenneth Östberg talade och berättade bland annat att man inte kommer att hinna bygga någon idrottshall under 2010. Tjänstemännen visade också en ritning på en tänkbar hall. Men Norbergsbon Anita Helgesdotter tycker att man ska gå ett steg längre.

– Jag tycker att det ska bli en idrottshall men som ger möjlighet för kultur också. Jag tror att det behövs andra saker i Norberg och att man kan använda hallen för mera, säger hon.

Kennet Lindquist
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista