Carl-Erik Almskoug
Arboga

Omsorgspartiet fastnade för rött

Omsorgspartiet i Arboga har på några år gått från att vara ett nybildat obundet parti till att samarbeta med den socialistiska majoritetsblocket. På vägen har man hunnit med samarbete med borgerliga oppositionspartier. Men det är det nuvarande, röda samarbetet som gett mest, tycker Omsorgspartiets ledare Carl-Erik Almskoug.

– Tekniskt sett heter det valteknisk samverkan och det är det som är anmält till kommunfullmäktige. Sedan jobbar vi intensivt tillsammans med varandra. Vi går ut med gemensamma pressmeddelanden och så. Men per definition är det en valteknisk samverkan, säger Carl-Erik Almskoug som ordförande och partiledare för Omsorgspartiet i Arboga.

Så ser det ut nu. Men förra mandatperioden hade Omsorgspartiet valteknisk samverkan med oppositionen; med Moderaterna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet. Enligt Carl-Eric Almskoug råder det ingen tvekan om vilket samarbete som gett mest.

– Påverkansmässigt det här. I förra samarbetet hade vi många platser i förhållande till vår mandatstyrka. Det var en bra förhandling vi gjorde. Nu har vi ett mandat mindre men jag vill påstå att nu diskuterar vi ju i en majoritetsgrupp istället, vilket är mer fördelaktigt, naturligtvis.

Betyder inte det att ni inte längre är obundna utan att ni har bekänt färg; röd?

– Jag vet inte om den frågan är så viktig egentligen. Det får nog betraktaren avgör själva istället, vad de tycker, säger Omsorgspartiets Carl-Erik Almskoug.

Monica Elfström
monica.elfstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista