Bandy

Mästarna besegrade Hammarby

Västerås SK vann hemmapremiären i bandyns elitserie mot topptippade Hammarby med hela 7-2.
VSK var väldigt effektivt och satte i princip alla sina målchanser och Tobias Holmberg blev tremålsskytt inför 3000 åskådare.

VSK fick en pangstart i hemmapremiären mot Hammarby. Redan i den andra minuten spelade Victor Engström fri Tobias Holmberg som satte 1-0.

Men efterhand var det gästerna från Stockholm som tog över spelet och VSK fick inrikta sig mest på försvarsspelet som man skötte galant under hela matchen.

Hammarby ordnade dock en kvittering genom Rickard Koch, ett mål som i det läget kändes väldigt rättvist.

Tio minuter senare så hade VSK tagit tillbaka ledningen. Hemmalaget som hade presterat ett sparsamt offensivt spel svarade för en fint anfall som avslutades av Jonas Nilsson och VSK fick med sig 2-1 i paus.

I början av den andra halvleken var det Hammarbys tur att får en bra start. 2-2 kom efter fyra minuter genom ett riktig pärla från Stefan Erixon på hörna. Men VSK svarade direkt också på hörna då Anders Bruun sköt om möjligt ännu hårdare in 3-2 minuten efter kvitteringen.

VSK svarade i det här läget för ter mål på sju minuter och bdet var där som matchen avgjordes.

Tobias Holmberg fick sen avsluta med två mål och låg bakom mycket av Västerås anfallsspel. Men trots sju mål så var det försvarsspelet som bädda för segern och Hammarbys anfallsstjärnor, David Carlsson och Patrik Nilsson fick lämna isen mållösa.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

***

Västerås-Hammarby 7-2 (2-1)
Västerås: Tobias Holmberg 3, Jonas Nilsson 2, Andreas Bruun, Johan Andersson. Hammarby: Rickard Koch, Stefan Erixon.
Publik: 3 098.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista