Arboga

Arboga Yrkesgymnasium sålt

Stormen kring Arboga Yrkesgymnasium tycks ha bedarrat. Skolan som är på väg att stå utan ägare har nu hittat en ny entreprenör som ska ta över driften. Men vem det är som ska ta över är fortfarande hemligt.

– Nej, vi respekterar att den nya ägaren vill att alla papper ska vara formellt godkända innan vi går ut med vem det är, säger Torbjörn Stenius som är rektor på Arboga yrkesgymnasium.

Vem det blir kommer att bli offentligt inom några dagar. Trots att den nya ägaren än så länge är hemlig så avslöjar Torbjörn Stenius att det är ett etbalerat företag som har sitt säte i KAK-regionen. Och att det blir en lokal entreprenör är något som skolan tycker är positivt.

– Ja, det blir kortare beslutsvägar eftersom ägaren bokstavligen kommer att flytta in i skolans lokaler, säger Torbjörn Stenius.

Det har varit en turbulent tid på sistone för Arboga yrkesgymnasium. Det var när den nuvarande ägaren UC deklarerade att de inte ville driva skolan vidare som jakten efter en ny entreprenör drog igång. Och så även diskussionen om skolans framtid. Torbjörn Stenius har inte mycket till övers för de skriverier som har varit i media.

– Det var en stor rubrik att skolan skulle läggas ner. Det har aldrig varit meningen. Det som har sagts är att det skulle bli en ny ägare, säger han.

Så skolans framtid är tryggad?

– Jag har jobbat i skolan i trettio år och min erfarenhet säger mig att svaret är ja på den frågan, säger Torbjörn Stenius.

Johanna Ravhed
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista