västerås

Två blir Tillsammans

Det är konstnärerna Mette Björnberg och Richard Johansson som står bakom utställning ”Tillsammans” på Västerås Konstmuseum. Det handlar mycket om skulpturer men också om just att vara tillsammans. Konstnärerna lever nämligen ihop med familj sedan flera år. Men att arbeta ihop på det här sättet var ingen självklarhet, säger Richard.

I utställningen "Tillsammans" blandas djupt allvar med humor och lek och här möts konstnärsparet Mette Björnberg och Richard Johansson.

Mette Björnberg lyfter fram en värld av livets olika beståndsdelar i vardagsnära konstverk i textil och bemålat trä. Richard Johansson har folkkonst och hantverk som en inspirationskälla i sina skulpturer och målningar vilka kommenterar dagshändelser eller skildrar egna minnen. Mette Björnberg är född 1963 och Richard Johansson 1966 och bosatta och verksamma i Södra Mjellby på Österlen. Utställningen är ett samarbete mellan Kristianstad konsthall, Växjö konsthall, Västerås konstmuseum och Galleri Magnus Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista