Konkurshot mot Köping hockey

Köping hockey har skulder på 600 000 kronor och hotas av konkurs. - Vi har dålig likviditet så läget är kritiskt helt enkelt, säger Stefan Lembke, talesman för klubben.
De stora ekonomiska problemen upptäcktes för några veckor sedan, och när klubben sedan gjorde en närmare undersökning hittades 141 obetalda fakturor på sammanlagt 600 000 kronor. Orsaken till problemen är enligt Stefan Lembke att styrelsen haft dålig kontroll över vad som skett i föreningen, till exempel av vilka materialinköp som gjorts. Den vice ordföranden Sven Ferm har sparkats, eller som det heter blivit "entledigad från sitt uppdrag på grund av smarbetssvårigheter". Enligt Stefan Lembke har han bland annat gjort inköp utan medgivande från resten av styrelsen, men Stefan Lembke säger också att övriga styrelsen inte fråntar sig sitt ansvar för att ha kontroll över föreningens ekonomi, och framöver ska den kvarvarande styrelsen gå en kurs i föreningsarbete. - Det är väldigt välbehövligt, det finns väldigt dålig kompetens i styrelsen, säger Stefan Lembke. Köping Hockey ska till slutet av november ta fram ett åtgärdspaket för att komma tillrätta med de ekonomiska problemen, och Stefan Lembke tror ändå att klubben ska klara sig undan en konkurs. - Ja, jag är optimist, det vi kommer att behöva är troligtvis ett lån för att klara av de likviditetsproblem vi har, säger Stefan Lembke.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista