Västerås

Oförändrade hyror hos Mimer

(Uppdaterat kl 16:25)

Nu är det klart - det blir inga hyreshöjningar för Mimers hyresgäster i Västerås nästa år. Det kommunala bostadsbolaget och Hyresgästföreningen kommit överens om att hålla hyrorna oförändrade under 2010.

Hasse Olsson, ordförande i hyresgästföreningens Aros Gävle-region, är nöjd;

– Mimers ekonomi är stark, det är bara att titta på hur mycket de bygger och renoverar för egna medel.

– De lånar inte en krona. De har sålt många fastigheter och har tjänat mycket pengar på det och det är bra att det kommer hyresgästerna till del, säger Hasse Olsson.

Hasse Olsson hoppas nu att fler kommunala bostadsbolag i länet följer Mimers exempel och behåller hyrorna oförändrade nästa år. Hittills är det bara Hallstahem i Hallstahammar och Mimer i Västerås som har kommit överens om det här.

Lika nöjd över avtalet är Mimers vd Fredrik Törnqvist.

Han förklarar varför Mimer gick med på oförändrade hyror nästa år;

– För att vi klarar det ekonomiskt. Då finns det ingen anledning att höja. Men framför allt är det ett väldigt gynnsamt ränteläge just nu. Det gör att vi klarar av de kostnadsökningar vi ändå har i form av löneökningar och fjärrväme, säger han till P4 Västmanland.

Maria Edlund
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".