Reidar Landquist, samtalsledare på Kriscentum för män i Västmanland. Foto: Ida Nilsson/SR

Extra stöd till Kriscentrum för män

Snart kan misshandlande män som behöver stöd för att komma ur sitt beteende få hjälp i hela länet. Kriscentrum för män finns ännu bara i Västerås men ska nu inrätta mobila team i andra delar av länet.

Snart kan misshandlande män som behöver stöd för att komma ur sitt beteende få hjälp i hela länet. Hittills har Kriscentrum för män bara funnits i Västerås men tack vare en halv miljon kronor från den statliga Ungdomsstyrelsen kan man nu förverkliga idén om så kallade mobila team i olika delar av länet.

Reidar Landquist, samtalsledare på Kriscentum för män i Västmanland är mycket nöjd:

- Det känns jättebra faktiskt med tanke på att vi tog nog i kanske lite för mycket i början. Det heter ju Kriscentrum för män Västmanland och vi hade nog inte liksom förstått vad det innebar engentligen men nu blir det ju en helt annan dignitet. Det säger Reidar Landquist, samtalsledare på Kriscentum för män i Västmanland.

Kriscentrum för män i Västmanland är en del av arbetet med att komma i bukt med mäns våld mot kvinnor. Verksamheten som invigdes för dryget ett år sedan erbjuder hjälp i form av telefonmottagning, individuella samtal och gruppsamtal.

Bidraget innebär att man når ut i länet. Tack vare de 499 000 kronor som Ungdomsstyrelsen beviljat kan man nu förverkliga planerna om att finnas på plats ute i länet.

- De är ju i första hand till en heltidstjänst som tillkommer på det här sättet. Och det är det som ger oss möjligheten att kunna börja jobba mer konkret utåt, säger Reidar Landquist.

När kan ni då vara på plats ute i länet?

- Jag tror att i och med att vi har under hösten besökt de olika regionerna och upprättat ett samarbete så tror vi att vi ska kunna ganska snabbt komma igång med arbete och strukturera upp det. Det finns ju redan förfrågan från KAK-området, ( Köping, Arboga, Kunsgör). De vill ju ha oss på plats så fort de bara kan men det ska ju konkretiseras och bli liksom en samverkan som gör att det blir hållbart, så att säga, säger Reidar Landquist, samtalsledare på Kriscentrum för män i Västmanland, till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".