köping

Grimaldis flyttar till Sala

Grimaldis Mekaniska Verkstad i Köping flyttar sin verksamhet med 22 anställda till Sala och in i samma lokaler som företaget Karlsson Spools.

De två företagen som tillhör samma koncern, har båda drabbats hårt av den rådande lågkonjunkturen men hoppas genom att dela lokaler spara pengar och behålla personal.

Båda företagen har tvingats göra stora personalneddragningar och upplever försäljningen som mycket låg. Samtidigt har de båda företagen stora lokaler som delvis står tomma och bara kostar pengar.

Därför flyttar nu Grimaldis Mekaniska Verkstad AB från Köping till Sala och in under samma tak som Karlsson Spools.

– Syftet är helt enkelt att få ner kostnaderna, bland annat för lokaler men även på administration där vi kan spara på gemensamma kostnader, säger Thomas Emilsson, vd för företaget.

Samtilga 22 anställda kommer att erbjudas att följa med till Sala, och i samband med det väljer också företaget att dra in det varsel på 7 personer som man lade tidigare i somras.

– Flytten beräknas nu kunna ske i slutet av första kvartalet nästa år. Någon gång i mars, avslutar Thomas Emilsson.

Grimaldis Mekaniska Verkstad AB kommer att inleda MBL-förhandlingar inom kort.

Jenny Berggren
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".