Ishockey

VIK föll hemma mot tabelljumbon

Västerås inkasserade tredje raka förlusten i allsvenskan efter att jumbon Sundsvall vann med 2-1. VIK svarade för en mycket blek insats och nu börjar kvalserien kännas avlägsen.

Det bjöds inte på någon direkt höjdarhockey i den första perioden emllan tabellnian Västerås och jumbon Sundsvall. Två lag i stort behov av poäng i jakten på strecken ovanför.

VIK tog ledningen i numerärt överläge då man först inte lyckats utnyttja fem mot tre-läge utan målet kom tio sekunder innnan Sundsvall blev fulltaligt. Målet var inte frukten av ett bra powerplay utan mer av Stefan Hellkvist läckra passing till Fredrik Johansson vid den bortre stolpen.

Glädjen över målet blev kortvarig då Sundsvall kunde kvittera efter slappt försvarsspel av VIK så Oscar Johansson ensam kunde vandra in i zon och trycka in 1-1 ribba in.

VIK vann skotten med 15-6 men det oavgjorda resultatet kändes ändå rättvist efter 20 spelade minuter.

Den andra perioden var spelmässigt lika svag som den första, kanske till och med snäppet svagare. Hemmalaget fick flera chanser att spela i numerärt överläge men VIK är inte i närheten av fjolårets kvalitet i den spelformen.

I stället var det Sundsvall som överraskande tog ledningen i spel fyra mot fyra när de kontrade in 2-1 genom backen Stefan Andersson som överlistade Johan Thalberg.

Den tredje perioden inleddes illa för VIK då Tobias Forsberg drog på sig 2+2+10 för en spearing. Västerås räddades dock av att Sundsvalls powerplay var lika svagt som hemmalagets.

Mot slutet började VIK få lite press på gästerna som sjönk längre och längre tillbaka för att försvara sin ledning. Men trots att Västerås chansade att ta ut målvakten så kunde Sundsvall hålla undan och vinna efter sex raka nollpoängare.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

***

Västerås-Sundsvall 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
Första perioden: 1-0 (8.23) Fredrik Johansson (Stefan Hellkvist, Jonnie Karlsson) spel fem mot fyra, 1-1 (9.41) Oscar Johansson (Nicklas Johansson, Petter Rydén).
Andra perioden: 1-2 (18.29) Stefan Andersson (Jon Palmebjörk, Daniel Olsson).
Skott: 34-18 (15-6, 9-6, 10-6).
Utv, Västerås: 8x2, 2x10. Sundsvall: 9x2.
Domare: Mikael Andersson, Åkers styckebruk.
Publik: 2 079.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".