köping

Oro bland personalen på Grimaldis mekaniska verkstad

Mycket oro och funderingar. Ja, det är så det ser ut bland arbetarna på Grimaldis mekaniska verkstad AB i Köping efter beskedet om att verksamheten ska flyttas till Sala.

– Alla går och funderar över vad som ska hända. Man tänker på familjen, barnen och hur det ska bli med dem. Det är ingen som är glad över det här beslutet, säger Oscar Matamoros, IF Metalls representant på arbetsplatsen.

Han berättar också att det facket koncentrerar sig på just nu är att se till att allt går rätt till och att allt blir så bra som möjligt för de som följer med till den nya arbetsplatsen i Sala.

Kvalitets- och miljöchefen på Grimaldis mekaniska verkstad AB, Marita Sundh, ser flytten som ett nödvändigt ont och säger att tecken på någon slags förändring har funnits tidigare.

– Var och en kan ju se att man inte kan gå med röda siffror varje månad utan att något händer.

– Jämfört med att 22 personer i Köping skulle bli utan arbete så är det här klart ett bättre alternativ. För att övervintra de dåliga tiderna vi har just nu tror jag personligen att många kommer att tacka ja till det här även fast det gör ont och familjerna blir lidande. Det är ändock ett arbete, säger Marita Sundh.

Ida Nilsson
nyheterna.vstm@sr.se