Skolfrågan på dagordningen

På kommunfullmäktige i Kungsör kommer bland annat skolfrågorna diskuteras när budgeten för nästkommande år ska klubbas igenom. För det centerpartistiska kommunalrådet Ann-Marie Andersson som är i majoritet med socialdemokraterna och vänsterpartiet gäller det ha en budget i balans.

- Varje år måste man försöka få ekonomin att gå ihop. Hon berättar vidare att man efter några tuffa år så har Kungsör betat av sin skuld på 180 miljoner kronor och är nu skuldfria.

Annars är det alltså skolfrågor som kommer diskuteras mycket ikväll. Moderaterna tillsammans med folkpartiet och kristdemokraterna vill göra om skolans organisation från grunden. Moderaten Stellan Lund är oppositionsråd och han säger till P4 Västmanland att bland annats ska Karlaskolan öppnas igen för att ta hand om årskurs 5 och 6. Tanken med det är att kunna hjälpa elever med särskilda behov så kostnaderna senare i skolsystemet kostnaderna inte blir för höga.

Ann-Marie Andersson tror dock inte på den här idén. Det blir alldeles för dyrt samt att det kommer bli förvirrande för elever att byta skola till Karlaskolan för att bara gå i 2 år på den skolan.