Fotboll

Bajrami vill flytta till Lissabon

Köpingskillen Emir Bajrami numera i allsvenska Elfsborg är aktuell för en flytt till Sporting Lissabon och får han själv bestämma så flyttar han gärna. Det vore ett riktigt bra steg för mig säger han till P4 Västmanland.

– Får Elfsborg och jag ett bud som vi är nöjda med så är det en fantastisk klubb att komma till. Det är en storklubb som spelar ute i Europa varje år och har sålt en del talanger, säger Emir Bajrami.

Det har gått tre år sen Emir Bajrami lämnade Köping för Elfsborg i Borås. Under de åren har han utvecklats till en av landets bästa mittfältare.

Efter succén i U21-EM i somras har proffsspekulationerna kulminerat och nu börjar drömmen om en flytt utomlands att närma sig.

– Hur nära det är är svårt att säga, men min agent har varit nere i Portugal och träffat klubben så vi får se vad som händer.

När a-landslagets nye förbundskapten Erik Hamrén skulle ta ut sin första trupp inför landskampemn mot Italien så var det många som ropade efter att Emir Bajrami skulle komma med.

Fast det gjorde han inte, men däremot tycker Emir själv att han har där att göra.

– Absolut. Jag tror jag kan tillföra en del med min snabbhet och min vilja att utmana mina gubbar på min kant.

Men första handlar det om vilken klubb han ska spela i framöver. Något som Emir verkligen hoppas får ett svar så fort som möjligt.

– Hade jag kunnat säga det så skulle jag vara glad för jag är vädigt trött på frågorna om proffs hit eller proffs dit. Vi får se.

Johan Bengts
nyheterna.vstm@sr.se