Västerås

Edlund har lämnat Moderaterna

Magnus Edlund, tidigare landstingsråd och ordförande i landstingsstyrelsen, har inte bara lämnat politiken. Han han har även lämnat partiet Moderaterna.

Det var ett och ett halvt år sedan Edlund lämnade politiken, efter en turbulent tid på toppen. Nu har han även lämnat partiet.

– Jag är inte moderat längre. Jag tycker de sköter sig jättebra i Västerås kommun och landstinget, men jag tycker inte att regeringen sköter sig på ett sådant sätt att jag kan stå i valstugan och propagera för det.

Han fortsätter:

– Jag tror att det skulle vara ännu sämre med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i regering, men jag tycker inte det här är bra.

På frågan om han nu gått över till något annat parti svarar Magnus Edlund så här:

– Nej jag röstade faktiskt på Piratpartiet i EU-valet för jag är förargad över Ipred-lagen och att Moderaterna har släppt det här med personlig integritet och rättssäkerhet som var ett moderat adelsmärke på Gösta Bomans tid.

Han säger att han ägnat tolv år och mycket av sin fritid till politiken och att det nu får räcka.

Den här erfarenheten att vara landstingsråd en period, har det förändrat dig på något sätt?

– Det har det absolut gjort och jag ska inte jämföra med folk som går igenom en livskris, men det här var en jättestor sak för mig och det har gett mig perspektiv på tillvaron. Jag ångrar absolut inte att jag gjorde det här, men jag ångrar inte att jag har slutat i tid heller, säger det före detta landstingsrådet Magnus Edlund.

Annika Nordin
nyheterna.vstm@sr.se