Kungsör

Arbetsplats okänd

Personal inom barnomsorgen i Kungsör vet inte var de ska arbeta efter jul. Kommunen sparkar folk inom verksamheten, det medför stora omflyttningar inom bland annat de olika förskolorna. Vissa, som ändå får behålla sina arbeten, vet inte vilken arbetsplats de ska gå till om en månad.

Anna Andersson är förskolelärare och hon säger till P4 Västmanland att det känns osäkert och otryggt att inte veta vilken arbetsplats hon har om några veckor.

Det är på grund av minskade barnkullar barnomsorgen måste skära i sin verksamhet i Kungsör, och det innebär att vissa förskolor måste läggas ner, bland annat den Anna Andersson arbetar på.

Dan Mårtensson, enhetschef på barn- och utbildningsförvaltningen, menar att de inte kunde ha gett besked till Anna Andersson tidigare eftersom det är så många olika steg i ett sådant här omställningsarbete. Det handlar om allt från politikernas budget för verksamheten till att facket Kommunal och arbetsgivaren Kungsörs kommun måste komma överens om hur övertaligheten ska hanteras.

Dan Mårtensson försöker ändå lugna Anna Andersson och den övriga personalen, som fortfarande har ett arbete att gå till, att besked kommer i december om var det ska tjänstgöra efter jul.

Terje Lund
nyheterna.vstm@sr.se