Skinnskatteberg

Dörren på glänt för flyktingbarn

Fagersta, som tidigare sagt nej, kan nu vara på gång att börja ta emot ensamkommande flyktingbarn. Även i Skinnskatteberg har man nu svängt i frågan och kan kanske tänka sig att ta emot flyktingbarn som kommer utan sina föräldrar.

Lars Andersson är Socialdemokratiskt kommunalråd i Skinnskatteberg:

– Eftersom läget nu blivit skarpare, det är flera barn som står i kö, så har jag väckt frågan till nästa vecka när vi har kommunstyrelse att vi tar upp frågan igen och lite förutsättningslöst ska kunna diskutera det här i kommunstyrelsen och se hur vi ser på det idag.

– Det finns ett stort tryck mot Sverige idag att kommunerna måste gå in och ta ett ansvar, och det finns också några i debatten som har pratat om att det ska bli en lag på att kommunerna måste ta emot, så det är klart att det känns viktigt att diskutera det här i kommunstyrelsen, säger Lars Andersson.

Även grannkommunen Norberg visar visst intresse för att kanske, genom samarbete med andra kommuner, börja ta emot ensamkommande flyktingbarn.

I Västmanland är det än så länge bara Västerås och Surahammar som har avtal med Migrationsverket om att ta emot ensamma flyktingbarn.

Eva Kleppe
nyheterna.vstm@sr.se