Se upp för ficktjuvar!

Polisen råder nu alla som är ute i julhandeln att vara extra försiktiga med plånböcker och kontokort. Speciellt äldre personer, som ficktjuvarna oftast ger sig på, ska vara på sin vakt.

En 76-årig kvinna i Västerås blev i veckan bestulen på sin plånbok med bland annat kontokort där kontot snabbt plundrades.

Kvinnan blev bestulen när hon var ute och handlade på Erikslund. När hon kom hem och upptäckte att plånboken var borta hade cirka 15 000 kronor tagits ut. Försök hade också gjorts att få ut ett belopp på nästan 200 000 kronor i en bank. Beloppet hade dragits på kvinnans konto men ännu inte betalats ut och pengarna kunde säkras, enligt polisen.

Även en 87-årig man utsattes under veckan för ett försök till kontokortsstöld.

Misstänkta kortbedragare har också observerats vid olika uttagsautomater.

Civilklädda poliser har noterat personer som troligen bevakat uttagsautomater för att försöka se vilka koder som kunder slår in. När de känt sig observerade har de snabbt gått därifrån, enligt polisen.

Eva Kleppe
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista