Heds skola
skinnskatteberg

Alliansen vill behålla fastighet

Allianspartierna i Skinnskatteberg har lämnat in en motion till kvällens kommunfullmäktige om fastigheten till Heds skola. Allianspartierna tycker att kommunen ska tänka om och behålla själva huset.

– Vi vill att kommunen ska hitta olika vägar för att ha aktiviteter i huset. Bland annat vill vi att man ska utreda frågan om vi kan flytta Nyhammars förskola till fastigheten. Och därutöver se hur stort intresset är från föreningar att fortsätta hyra in sig i fastigheten. Kanske starta ungdomsgård, säger Carina Sandor som är folkpartisktisk oppositionspolitiker i Skinnskatteberg.

I april fick kommunen in ett medborgaförslag som gick ut på att flytta förskolan i Nyhammar till lokalerna i Heds skola för att rädda skolan och sälja Nyhammar. Kommunen gjorde då en grovkalkyl på de ombyggnationer som skulle krävas, men i maj beslutade kommunfullmäktige om att Heds skola skulle läggas ner och att fastigheten skulle säljas så utredningen kring det lades ner.

Och nu vill alliansen alltså att kommunen gör nya ekonomiska beräkningar på att ha kvar fastigheten till Heds skola.

Beslutet att lägga ned skolan var för att kommunen skulle spara pengar, men att ha lokaler som inte används fullt ut är en olönsam affär, menar Carina Sandor.

– I dagsläget ligger ju driften på fastigheten runt 600 000 per år och att ha en fastighet står tom och kall och bara kostar pengar tycker inte jag är ett bättre alternativ till att hitta aktiviteter som kan fylla lokalerna, säger hon.  

Annika Nordin
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista