skinnskatteberg

Fortsatta diskussioner om skolhus

Allianspartierna i Skinnskatteberg vill i en motion att nu nedlagda Heds skola ska användas som samlingslokal och till fritidsverksamhet av olika slag. Det socialdemokratiska kommunalrådet Lars Andersson säger att det finns saker i förslaget som kan vara fullt möjliga.  

– Det här är väl någonting som vi får titta vidare på naturligtvis, det finns saker att fundera på. Det här är ju en motion och den ska ju beredas i vanlig ordning nu, och i går på fullmäktigemötet remitterades motionen till kommunstyrelsen för vidare behandling, säger kommunalrådet Lars Andersson (S).

– Den här idén om att flytta förskoleverksamheten från Nyhammar till skolan fanns ju faktiskt med på dagordningen en gång i tiden och avvisades då, så helt nytt är inte det här förslaget. Det kan ju vara intressant att räkna på det här och se vad det skulle innebära ekonomiskt och vad föreningsvärlden i södra kommundelen tänker om det.

– Förutsättningen har hela tiden varit att vi har haft för avsikt att sälja skolbyggnaden, och vi har haft olika intressenter men tyvärr i den här lågkonjunkturen har de haft svårt att hitta lösningar med bankerna, säger Lars Andersson till P4 Västmanland.

Hur lång tid kan det ta innan det klubbas ett beslut om ett allaktivitetshus, om nu motionen faller i god jord?

– När det gäller motioner finns det en demokratisk gång. Nu går den till kommunstyrelsen och sedan ska de ge uppdrag åt tjänstemän att titta på de olika frågorna alliansen tagit upp, så det tar självklart några månader, säger Lars Andersson.

Michael Gawell
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista