Västerås

Ny direktör för ProAros

Eva Wetterstrand Wickbers föreslås från och med årsskiftet att bli ny direktör för den kommunala utförarorganisationen proAros. Det formella beslutet tas vid proAros styrelsesammanträde i dag.

Hon kommer närmast från tjänsten som vd för Aleris Omsorg och har tidigare haft ledande befattningar inom bland annat SAS, Proffice och Telenordia.

– Vi är väldigt nöjda med att vi nu har en ny direktör för proAros. Eva Wetterstrand Wickbers kommer att bli en tillgång för oss med sin gedigna affärsmässiga erfarenhet från ledande positioner inom näringslivet, säger stadsdirektör Monica Ericsson, i ett pressmeddelande.

Eva Wetterstrand Wickbers efterträder Pär Eriksson som arbetade som direktör för proAros från 2001 till i våras då han blev kommundirektör i Esilsktuna. Under rekryteringsprocessen har Birgitta Andersson arbetat som tillförordnad direktör.

Jouko Kaijanen
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista