Västerås

Snöfall skapar högtryck på akuten

Snön är här och det betyder högtryck på akutmottagningen vid Centrallasarettet i Västerås. Under det senaste dygnet har ungefär 100 patienter kommit dit efter att de halkat i vinterväglaget.

– Jag bara föll. Det gick jättefort. Jag gick jätteförsiktigt. Jag har rollator i vanliga fall, men när det är så här mycket snö blir det så tungt att dra den, så jag gick utan, säger Anita Lindborg från Hallstahammar. 

Anita är långt ifrån ensam om att inte kunna hålla sig på benen i halkan. Trycket på ortopedavdelningen har varit så hårt att man idag tvingats se över hur man skulle kunna  skapa fler vårdplatser på avdelningen.

Men efter några omflyttningar är läget nu under kontroll, säger överläkare Björn Ahlsted. En annan som halkat omkull var Sven-Olof Ernst, som fallit så illa att han brutit benet. Men det var inte första gången han fallit offer för halkan.

– För 10 år sedan var det handleden. Det var också lika besvärligt . Det är ett ögonblicks verk. Man tror att det aldrig att det ska hända mig, säger Sven-Olof Ernst.

Ida Nilsson
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista